STÁLE PLATÍ NALÉHAVÉ VOLÁNÍ Z AMAZONIE, JEŠTĚ TÝDEN VYBÍRÁME PENÍZE NA ZÁCHRANU OBLASTI PŘED TĚŽAŘI. Více na titulní straně. Děkuje.
Krásný zbytek léta přeje Míša, Richard a nová posila týmu Anet.
Srdíčka jsou vyrobena z kakaa vzácného ekotypu criollo v nejvyšší kvalitě. Bez temperace čokolády, proto mají strukturu (flíčky) z kakaového másla a nestálou barvu (od jasně hnědé po našedlou). Teplota zahřívání do 42 °C - tedy RAW.
Kakao pochází z malé farmy z Peru, není chemicky ošetřováno a roste v souladu s okolní přírodou.
Criollo je samo o sobě ceněno pro skvělé chuťové a nutriční vlastnosti. Vyrábí se z něj pouze nejlepší kakaové delikatesy.
Příjemná, hořce kakaová chuť bez kyselých tónů.
Kakaová srdíčka
Kromě cacao criollo srdíčka obsahují:
Koření - skořice, chilli, kurkuma, černý pepř, badyán, hřebíček, urukum, kardamom, karob Panela - šťáva z cukrové třtiny Kakaové máslo přidané, ikdyž criollo ho má samo o sobě dost Jedlé esenciální oleje
Výše uvedené ingredience se spojí a praží, tvoří posypku pro srdíčka.
Posypka není RAW.
Připravte si doma snadno kakaový nápoj Xocolatl:
Rozmíchejte s právě vroucí vodou naše kakaová srdíčka, můžete je i povařit. Ve vodě se zcela nerozpustí, ale zbylou sedlinku s kousky koření určitě nevyhazujte - ta je na tom nejlepší :-)
Xocolatl
Od Aztéků jsme převzali něco málo z jejich tradic spojených s kakaem, které pro ně bylo posvátné.
Například slavnostní - ceremoniální kakao nápoj, Xocolatl. Obvykle se připravuje s kořením jako skořice a chilli, do tohoto základu se pak může přidat další koření a bylinky.
Co by ale v nápoji Xocolatl být nemělo: cukr a kravské mléko. Posvátný nápoj z kakaa má být příjemně hořký a kořeněný.
Bohatství kakaa
O blahodárných účincích kvalitního kakaa se ví dlouho. Působí na fyzické tělo i psychiku, svým obsahem je prostě super - superpotravina. A naše kakao i skvěle chutná. Co v něm najdeme:
hořčík, mangan, chrom, železo, vápník, zinek, měď, omega-6, vitamin C
vysokou koncentraci antioxidantů
theobromin jako aktivní složka - látka podobná kofeinu, která podporuje nervový a kardiovaskulární systém
kakao zvyšuje hladinu endorfinu, tzv. hormonu štěstí