Criollo a chuncho ekotyp
Proč je criollo a chuncho tak výjimečné, o tom jsou dlouhé samostatné články. Prostě stojí za to chuťově, výživově a pěstují se zásadně nejpřírodnějším možným způsobem. Uvádí se, že Criollo tvoří méně než 1% produkce kakaa, chuncha je ještě méně - to právě kvůli té ekologičnosti, je totiž velice obtížné je pěstovat.
Proto tyto odrůdy najdete jen u indiánů a největších srdcařů.
Etiketa
Nutriční hodnoty na 100 g: Energetická hodnota: 652 Kcal/ 2728 KJ. Proteiny 13,87 g; Tuky 56,4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 26,31 g; Sacharidy 11 g - z toho cukry 0,7 g; Sůl 0,11 g.
Původ: Amazonie: Peru/ Ekvádor
Složení: 100% přírodní kakaové boby Chuncho a kakaové boby Criollo, přírodní sladidla: panela - šťáva z cukrové třtiny, třtinový cukr, kokosový cukr, směs koření Madam Cacao: růže, urukum z džungle, cejlonská skořice, kurkuma sanglimka, quatemalský kardamom a nové koření, badyán, cejlonský hřebíček, černý pepř z džungle a bílý cejlonský pepř, maca peruánská a směs jedlých éterických olejů + pákistánská slaná pyramidka pro štěstí.