STÁLE PLATÍ NALÉHAVÉ VOLÁNÍ Z AMAZONIE, JEŠTĚ TÝDEN VYBÍRÁME PENÍZE NA ZÁCHRANU OBLASTI PŘED TĚŽAŘI. Více na titulní straně. Děkuje.
Krásný zbytek léta přeje Míša, Richard a nová posila týmu Anet.
Obsah vitamínu C v Camu Camu nemá konkurenci, proto se řadí do kategorie Superpotravina.
Říkáte si, zda to není zbytečné, zda tělo příliš "céčka" zase nevyloučí?
Přírodní vitamín C se velmi dobře vstřebává a tělo si ho dokáže vzít opravdu hodně. Vysoké dávky vitamínu C tělo použije lépe, než se může zdát.
I v moderní medicíně se cíleně používají vysoké dávky vitamínu C k léčbě různých potíží, zejména pohybového aparátu.
K čemu Camu Camu
Užívání camu camu může posloužit jako součást prevence proti rýmě, chřipce, viróze a dalším neduhům. Považuje se za antioxidant, pomáhá při posilování imunity.
V tradičním jihoamerickém léčitelství se užívá při artróze, artritidě a obecně při potížích pohybového aparátu.
Camu Camu a obecně superpotraviny s vitamínem C spotřebujte v co nejkratší době po otevření. Dejte si záležet na uskladnění, ať se vám "céčko" zbytečně "neztrácí".
Jídelníček s Camu Camu
Camu Camu je konzistencí hrubší prášek.
Jeho chuť je příjemně hořko-kyselá a osvěžující.
Pokud ho smícháte pouze s vodou, není to úplně pochoutka, ale v kombinaci s dalšími surovinami jako např. med, agáve, pomeranč ... můžete vykouzlit skvělé studené drinky nebo zálivky na salát.
Určitě patří do smoothie nebo jako posypka do ranních kaší a ovesných vloček.
Nebojte se experimentovat, například je vynikající v kombinaci s nápojem připraveným ze SHAYARY WAYUSA.
Balení Madam Cacao
Obsah: 100% Camu Camu, Myricia dubia, sušené a mleté plody stromu Původ: Peru Baleno: ČR, používáme ekologické obaly
Dle legislativy EU nelze uvádět žádná zdravotní tvrzení o plodině Camu Camu.
Doplněk stravy
Kde se vzalo Camu Camu
Camu Camu je malé ovoce z nízkého stromu z Amazonie. Pro vývoz se Camu Camu mele na prášek. To je celkem novinka, rostlo v méně dostupných lokalitách a bylo známé jen původním obyvatelům. První nadšené zmínky o Camu Camu datujeme z roku 1975 z Iquitos, což je město v severovýchodní části Peru na břehu řeky Amazonky, obklopené deštným pralesem. V 80. letech tedy bylo Camu Camu vědecky označeno za bohatý zdroj vitaminu C, a teprve pak následovala první důkladná studie ohledně jeho chemického a výživového složení. Výsledky byly považovány za ohromující a začala tak jeho cesta do světa.