Naši milí, momentálně se potýkáme s kritickou situací v Ekvádoru, kdy těžaři využili chaotické situace a nelegálně s ještě větší intenzitou drancují pozemky v těsném sousedství česko - ekvádorské organizace Život Postaru. Přispět na záchranu klíčových pozemků v Amazonii může každý z nás a moc za podporu děkujeme. Info na FB Madam Cacao nebo Život Postaru z.s.

MACA černá

Neohodnoceno
až –24 %
maca černá
až –24 % od 96 Kč / ks od 85,71 Kč bez DPH

Zvolte variantu

DOPRODEJ! Čerstvá maca nám z Peru přijede v březnu 2024, bude o cca 10% dražší kvůli stále dostoucím nákladům na dopravu. Nově bude v nabídce i maca červená.

Superpotravina Maca peruánská, též Řeřicha peruánská, přeneseně peruánský ženšen, lat. Lepidium meyenii.

Říká se jí kořen života pro její vysokou výživovou hodnotou a řadu dalších benefitů.

Jemně mletý prášek z hlízy (bulvy), nepřesně řečeno kořene, dvouleté byliny.

Varianta: černá maca gelatinizovaná (tepelně upravená)

Detailní informace

Velikost balení: 100 g
Vyprodáno
96 Kč / ks
85,71 Kč bez DPH
Velikost balení: 250 g
Vyprodáno
182 Kč / ks
162,50 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Proč užívat Macu

Tradičně se Maca užívá z mnoha různých důvodů. Výživa, podpora imunity a fyzické síly, regenerace svalů. Oblíbily si ji ženy při menopauze a obecně je považována za látku, která podporuje hormonální stabilitu. Též maca jako afrodiziakum je pověstná.

Z hlediska legislativy EU nelze uvádět přesné složení ani účinky Macy.

Maca, kořen života

Maca se řadí mezi superpotraviny, tzv. superfoods. Přirovnává se k Ženšenu, tzn. peruánský ženšen, a považuje za jednu z nejvýživnějších plodin na světě.
 
Obsahuje vápník, draslík, železo, jod, fosfor, zinek, vitamíny B a C, mastné kyseliny, alkaloidy, třísloviny i saponiny a esenciální aminokyseliny.

Druhy a typy Macy

Maca je cennou plodinou z pohoří Andy. V různých oblastech se ale pěstují různé druhy macy, které určujeme dle její barvy: žlutá, červená, fialová, černá.

Druhy macy se mírně liší v účincích a chuti. Rozdíly v chuti se dále umocňují způsobem pěstování, sklizní i zpracováním.

Účinky macy jsou v zásadě podobné u všech druhů. Je dobré vyzkoušet, co vyhovuje zrovna vám. Výrazné rozdíly pravděpodobně nezaznamenáte, pokud nebudete konzumovat opravdu velké množství dlouhodobě.

RAW maca je takový moderní, dá se říct, nešvar :-) I my ji měli dlouhá léta v nabídce, ale vývojem jsme přesedlali na macu již tepelně upravenou, tedy GELATINIZOVANÁ maca. Macu je prostě dobré tepelně zpracovat, ikdyž ji dále budete užívat za studena.

Maca v jídle a pití

Naše Maca netrpí žádnou pachutí, naopak je opravdu lahodná, mírně exotická, s oříškovým tónem.

Maca na slano

V Andách se čerstvá hlíza vaří nebo peče podobně jako brambory. Maca prášek zkuste přidat do klasické jíšky, do těsta na chléb, nebo s ní ochutit svíčkovou omáčku.

Maca do kávy

V Evropě jsme si ji oblíbili do nápojů. Příjemně ochutí teplé kávové i kakaové nápoje. Někdo ji zvládne pít i čistou, prostě jen maca a voda.

Maca do smoothie a ranní kaše

Ano, i do smoothie se maca hodí, v takovém případě ale zvolte variantu gelatinizované macy.

Nutriční hodnoty Macy na 100 g:

Energetická hodnota: 360 Kcal. Bílkoviny 12 g; Tuky 1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g; Sacharidy 76 g - z toho cukry 26 g; Vláknina 6 g; Sůl 0,05 g
MACA peruánská černá, prášek

Maca Madam Cacao

  • Ověřený zdroj z Peru a férové ceny
  • Důraz na kvalitu a lahodnou chuť
  • BIO obaly a minimalizace ekologické zátěže
  • Produkt, který má smysl dovážet

A co říkáte na Macu Vy?

„Hodně jsem o mace slyšela v souvislosti s přechodem, že je v tomto období vhodná. A musím uznat, že na tom něco je. Cítila jsem se dobře a měla pocitově více energie asi po týdnu užívání."
„Macu už několik let přidávám do kávy, nebo si ji zaliju horkou vodou samotnou. Chuťově zvládám 2 lžíce na hrnek, cítím se pak fakt fit po všech směrech :-)”

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: