Ibišek jedlý, kandovaný
Ibišek na čaj i žvýkání, klasika tropických oblastí
Sušený květ ibišku, díky kterému zaženete mlsnou, požvýkáte si nebo vyrobíte perfektní nápoj. A hlavně přijmete slušnou dávku vit. C.
Tento ibišek není zbytečně přeslazený, má plně ovocnou chuť téměř bez kyselosti. Příjemně žvýkavý a skvělý i jako dekorace salátů, nápojů, dezertů. Je možné jej zalít teplou vodou (ideálně do 45°C) a vylouhovat, vyrobíte tak základ pro prima drink.
Forma: sušený květ ibišku mírně slazený.
Velikost balení: 100 gramů.
Ibiškový čaj
Syrový sušený ibišek: Ibišková žvýkačka, dekorace, barvivo
Květ ibišku jako zdroj vitamínů a podpora zdraví
Ibiškový čaj ztratí klasickou přípravou většinu vitamínu C, na který je jinak ibišek bohatý. Ale! Zkoušeli jste někdy čaj získat za studena? Namočte sušené květy ibišku do studené vody přes noc, dejte do chladu, a ráno budete mít osvěžující ibiškový nápoj plný vitamínu C, který si můžete třeba lehce přihřát. Taková "ibišková voda" bude bohatá i na antioxidanty.
Tradičně se v ayurvedě i v Amazonii ibišek konzumoval pro snížení krevního tlaku a cholesterolu, jako pomocník u detoxikace organismu, pro lepší paměť, zažívání i jako podpora funkce ledvin. Nápoje z ibišku jsou skvělé při doplňování tekutin.
Kandovaný ibišek
Ibišek červený - květ, cukr, antioxidant kyselina citronova, potravinářské barvivo E129 Červeň Allura, oxid siricity. Původ: Thajsko.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.