Popis
kešu oříšky, které si zamilujete
kešu na mlsání
Známe to, prostě nás honí mlsná, ale nechceme jen tak "něco". Ideálně něco, kde je fajn nutriční hodnota společně s chuťovým zážitkem. A jsme tady! Výhodou kešu v karamelu s kořením je totiž to, že sice jsou "návykové", ale zároveň vás nasytí, takže jich pozobete jen omezené množství a budete spokojeni.
Nutriční hodnota Kešu
Jak už jsme zmínili: Kešu ořechy mají vysokou výživovou hodnotu, jsou dokonce řazené jako superpotravina. Obsahují hodně bílkovin, zdravé tuky a vlákninu a řadu cenných minerálů jako měď, fosfor, hořčík. Dokonce i vitamíny K, E a B.
KARAMELIZOVANÉ KEŠU
Ano, můžete si říct, co ten karamel. K výrobě používáme pouze kvalitní třtinový cukr a případně šťávu z cukrové třtiny a kokosového květu. Vzniklý karamel kešu oříšky jen mírně obalí a dodá jim sladce kořeněnou chuť. Berte to tedy také jako chutný zdroj rychlé energie.
poctivý základ je v kešu w240 a kvalitním koření
Obvykle se jako kešu v karamelu prodávají takové oříšky, které jsou menší, mohou být "popálené" s hrubší strukturou nebo tmavší barvou. Základní surovina je tedy daleko levnější.
My jsme však už do základu použili dražší kešu w240, tedy bílé hladké kešu, jemné struktury s velkými jádry. Výsledný produkt má tedy poctivý základ, který jsme ještě pozvedli na takovou úroveň, že to jen stěží najdete jinde. V tomto případě platí ono klišé: kvalita bez kompromisů.
kde se vzaly kešu oříšky
Anacardium occidentale je název pro "kešovník", tedy strom, na kterém rostou jakási jablíčka zakončená právě kešu ořechem. Původ této rostliny je v Amazonii, ačkoliv dnes už se pěstuje v mnoha dalších oblastech v Africe i Asii.
Proč si sami vyrábíme pražené kešu v karamelu
Máme rádi špičkové a originální produkty. A rádi kombinujeme. Kešu v karamelu můžete na českém trhu bez problémů koupit, stejně jako kešu v čokoládě, kešu v jogurtu a pod.
Ale nikde jinde nekoupíte v základu kvalitní kešu v kořeněném třtinovém karamelu, navíc inspirované aztéckými recepty na kořeněné kakaové boby.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.