Vítejte u nás! Od února 2023 probíhá kompletní revize našeho ceníku. Rozhodli jsme se pro citelné ZLEVNĚNÍ většiny produktů. A žádný jsme nezdražili. Jde to :-) Snad to oceníte. Snižování cen pokračuje, snažíme se dostat na nejlepší možnou cenu pro vás a zároveň životaschopnou pro nás. S každou vaší objednávkou nám výrazně pomůžete. Děkujeme, Míša a Richard
Kakaová hmota, též pasta, od Madam Cacao se vyznačuje tím, že je "máslová". Tedy s vysokým obsahem kakaového másla a jemnou konzistencí. Na poměry kakaových hmot je více mazlavá, velmi snadno se láme i rozpouští. Chuťově je jemná, bez kyselých tónů.
Čistá chuť nejkvalitnějšího kakaa zpracovaná tak, aby splnila vysoké požadavky i těch nejnáročnějších kakaomilovníků.
Criollo raw + mírně pražené
Tajemství Madam Cacao hmoty je v kombinaci raw a velmi jemně a rychle pražených bobů pouze druhu Criollo. Celkově ji tedy značíme jako "Mírně pražená".
Právě kombinací těchto dvou typů zpracování kakao bobů vznikla kakaová delikatesa, kterou mezi ostatními kakao hmotami vždy poznáte.
Kakao od Madam Cacao mezi ostatními poznáte
Hmotu od Madam Cacao s radostí označujeme jako "cacao ceremonial", neboť splňuje nároky na nejkvalitnější kakao hmotu produkovanou pro ceremoniální účely. Její konzistence i máslová chuť jsou velmi unikátní, čehož jsme dosáhli kombinací různých typů zpracování kakaových bobů ekotypu Criollo.
Čokoláda vs. Kakao hmota
Kakao pasta / hmota má blízko ke 100% čokoládě, ale čokoláda to úplně není. Aby byla čokoláda čokoládou, musí projít procesem, který její povrh udělá hladký a lesklý. A strukturu křupavou.
Kakao hmota je 100% surový produkt. Kakaové boby jsou jen mechanicky zbaveny slupek (ze kterých je mimochodem skvělý čaj) a melou se tak dlouho, až z nich vznikne hladká pasta, která se zahřívá pouze samotným procesem mletí. Přirozeného tepla z mletí se využívá a tvárná pasta se přemístí do formiček nebo na velký plech, kde ztuhne. Zdá se být také leskná a hladká, ale to jí vydrží krátce, než vysoké množství kakaového másla začne ve hmotě tvořit obrazce a flíčky.
A to je kakaová hmota :-)
Kakao hmota je skvělá
Kakao hmota je mezi kakaomilci velmi ceněna. Z kakaových bobů zachovává veškeré kakaové máslo a další skvělé látky. A nic se do ní nepřidává.
Ty nejkvalitnější kakaové hmoty, mezi které patří i ta naše od Madam Cacao, jsou navíc z nejlepších kakaových bobů ekotypu Criollo.
S kakao hmotou je snadná manipulace, dobře se s ní tvoří, peče, dá se mlsat namísto čokolády a je skvělá pro výrobu opravdu kvalitních kakaových nápojů.
Hmota od Madam Cacao je pro snadné dávkování slévána na tenké pláty, které se dobře lámou.
Recept na lahodné kakao ceremoniálního typu
1 šálek 1,5 dl: 20 až 30 gramů kakaové hmoty obohaťte kořením dle své chuti. Základem by měla být skořice, kurkuma, špetka černého pepře a alespoň maličko chilli. Nebojte se experimentovat, zkuste i badyán, hřebíček, zázvor čerstvý nebo sušený. Někdo přidá i malou špetku soli. Podle indiánů do ceremoniálního kakaa nepatří sladká chuť ani mléko. Ale klidně zkuste med, variantu zdravějšího cukru, karob a pod. Směs i s kakaovou hmotou zalijte vroucí vodou a vidličkou jí pomozte k rozpuštění. Nerozpuštěné části můžete v klidu sníst. V lepším, ale pracnějším případě můžete na sporáku několik minut zahřívat vodu s kakaem a kořením kolem bodu varu, hodí se na to i větší džezva na kávu. Tímto "skorovařením" docílíte výraznější chuti. Naše ceremoniální kakao u kakao ceremonie takto skorovaříme i několik hodin, takže nebojte, přehnat to nemůžete :-)