Kakao pasta / hmota má blízko ke 100% čokoládě, ale čokoláda to úplně není. Aby byla čokoláda čokoládou, musí projít procesem, který její povrh udělá hladký a lesklý. A strukturu křupavou.
Kakao hmota je 100% surový produkt. Kakaové boby jsou jen mechanicky zbaveny slupek (ze kterých je mimochodem skvělý čaj) a melou se tak dlouho, až z nich vznikne hladká pasta, která se navíc zahřívá pouze samotným procesem mletí. Přirozeného tepla z mletí se využívá a tvárná pasta se přemístí do formiček nebo na velký plech, kde ztuhne. Zdá se být také leskná a hladká, ale to jí vydrží maximálně několik dní, než vysoké množství kakaového másla začne ve hmotě tvořit obrazce a flíčky.
A to je kakaová hmota :-)
Kakao hmota je skvělá
Kakao hmota je mezi kakaomilci velmi ceněna. Z kakaových bobů zachovává veškeré kakaové máslo a další skvělé látky. A nic se do ní nepřidává.
Ty nejkvalitnější kakaové hmoty, mezi které patří i ta naše, jsou navíc z nejlepšího kakaových bobů a celý proces nepřekročí teplotu 45°C, jsou tedy RAW.
S kakao hmotou je snadná manipulace, dobře se s ní tvoří, peče, dá se mlsat namísto čokolády a je skvělá pro výrobu opravdu kvalitních kakaových nápojů.