100% čokoláda
Ze všech našich kakao hmot, i z těch, co jsme kdy chutnali, tak Esmeraldas Cacao nejvíce odpovídá pojmu 100% přírodní čokoláda. Prostě ho mlsáte jen tak, s čistým svědomím, že máte zdravou porci energie a jako bonus spoustu vitamínů, minerálů, železa a dalších prospěšných látek. A zcela bez cukru!
Na rozdíl od čokolády není kakaová hmota Esmeraldas temperovaná, což na první pohled poznáte díky šedému povrchu. Ten ale není na závadu, naopak je to důkaz vysokého množství kakaového másla.
Toto kakao je v nejvyšší kvalitě, pochází z malé farmy ze stálezelené úrodné oblasti sousedící s Kolumbií.
Růžový nebo černý obal?
Momentálně probíhá anketa a testování obalů v praxi, proto máme kakao Esmeraldas v obalech růžových i černých. Expedujeme náhodně, ale klidně nám do poznámky napište, jakou barvu preferujete :-)
Cacao Nacional vs. Cacao Criollo
Ekotyp Cacao Nacional je stará ekvádorská odrůda (vzácně i v Peru). Datuje se až 3500 let. Probíhají diskuze, jaký je vlastně rozdíl mezi Cacao Nacional a Cacao Criollo, a především jaké kakao se tak smí označovat. V praxi to potom vypadá tak, že se tyto podobné a vzácné odrůdy míchají a občas je někteří producenti kakaa ani nerozlišují.
Nacional i Criollo jsou nejžádanější odrůdy s nejlepší pověstí.