STÁLE PLATÍ NALÉHAVÉ VOLÁNÍ Z AMAZONIE, JEŠTĚ TÝDEN VYBÍRÁME PENÍZE NA ZÁCHRANU OBLASTI PŘED TĚŽAŘI. Více na titulní straně. Děkuje.
Krásný zbytek léta přeje Míša, Richard a nová posila týmu Anet.
Z listů Amazonské skořice se zrodí nápoj, který voní po skořici, chutná po bylinkách a má relaxační a uklidňující účinek.
vhodné k celodennímu popíjení
přispívá k prokrvení organizmu, zahřívá
podporuje pohodu, pohladí na duši
V dobách Inků se čaj ze skořice pil jako součást ceremonií pro své harmonizační účinky.
Ishpinku obsahuje trans-cinnamaldehyd, který údajně vykazuje silné protizánětlivé účinky. Také obsahuje methyl cinnamat, u kterého se zkoumá potenciál snížit možnost tvorby krevních sraženin.
Dle legislativy EU nemůžeme uvést žádná zdravotní tvrzení o rostlině Ocotea quixos.
O Amazonské Skořici
Velkému stálezelenému stromu Ocotea quixos (z čeledi Lauraceae) se daří v nížinné Amazonii v Ekvádoru, najdeme jej i v Peru a Kolumbii.
Ispinku nebo Ishpingo jsou jména z jazyka Quechua (Kečua) a Kichwa (Kičua), též se nazývá Flor de canela, nebo prostě Amazonská skořice / Divoká skořice. Jde o skořicovník ze stejné rodiny, jako cejlonská nebo čínská skořice, kterou běžně používáme jako koření.
Inkové Amazonskou skořici opravdu milovali a dokázali využít různé části stromu: listy na čaj, kůru jako koření, semena jako dochucovadlo a okvětní kalichy pro esenciální olej.
Dovážíme přímo od indiánů, stejně tak jako superčaj Wayusa.
Spolupráce s indiány
Původ: Ruku Samay Ecolodge (organizace Život postaru založená Agustinem a Míšou Grefa), oblast Tena, Ekvádor, Amazonie.
Divoce rostoucí stromy Ispinku poskytují ve velkém své listy a indiáni je sbírají už po staletí. Dnes je to jedna z mála činností, která je naprosto šetrná k Amazonii a umožňuje indiánům získat potřebné zdroje pro zvládnutí narůstajících nároků okolní civilizace.
Skořice Ispinku je ručně přebíraná, sušená na slunci, pak s maximální láskou, opravdovou úctou a péčí sekaná na menší části a na závěr ekologicky balená. Celý proces je navíc úředně sledován a odpovídá hygienickým normám.
Balení
Z listů skořice můžete získat dva nálevy. Listy doporučujeme 8 až 10 minut povařit. Při delším vaření vznikají nahořské tóny. Je možné i pouze zalít vroucí vodou, chuť je pak ale slabší.
Obsah balení: 100% divoká skořice Ispinku / Ishpingo, Ocotea quixos, sušené sekané listy
Dodává: SHAYARY WAYUSA, Ruku Samay ecolodge, Ekvádor, Amazonie